Hoppa till huvudinnehållet

Kristinehamns golfklubb undviker konkurs

Publicerad:
Det nya klubbhuset med restaurangverksamhet i egen regi blev en dyrbar historia för Kristinehamns golfklubb. Nu tvingas medlemmarna återigen gå in med mer pengar, den här gången för att undvika en konkurs.
Det nya klubbhuset med restaurangverksamhet i egen regi blev en dyrbar historia för Kristinehamns golfklubb. Nu tvingas medlemmarna återigen gå in med mer pengar, den här gången för att undvika en konkurs. Foto: Oscar Gustavsson

Kristinehamns golfklubb lever vidare. På ett extrainsatt årsmöte har ett drygt hundratal av medlemmarna beslutat att alla aktiva ska betala in 1 500 kronor extra. Annars hotade en konkurs.

Runt 140 röstberättigade var på plats på det extra årsmötet i onsdags.

– Att döma av handuppräckningen var runt 120 för och 20 emot förslaget om en extraavgift på 1 500 kronor, säger klubbens ordförande Hans Karlsson.

Annars fanns risken för en konkurs?

– Ja, det fattas 1miljon i budgeten. Får vi inte in de här pengarna skulle det ha gått åt det hållet, säger han.

750 av klubbens 1 100 medlemmar - juniorer och icke aktiva är undantagna - förväntas nu betala in 1 500 kronor var. Följer alla beslutet, betyder det 1 125 000 kronor extra till klubbkassan.

Vilket behövs, trots att medlemmarna gjorde en lika stora extrainbetalning för två år sedan.

Polisanmälan

Den gången inför bygget av det nya klubbhuset med en ny restaurang. Som man drev i egen regi vilket resulterade i en förlust på 1,2 miljoner.

– Det ska vi aldrig ska göra igen, lovar Hans Karlsson.

– Förlusten vi gjorde då tillsammans med ökade kostnader när vi anslöt oss till det kommunala va-nätet är orsaken till att vi behöver ett extra tillskott. Men vi har inga akuta skulder. Vi har en total låneskuld på runt 8 miljoner, säger Hans Karlsson.

Golfklubben har lämnat in en polisanmälan om misstänkt förskingring, alternativt trolöshet mot huvudman. Enligt uppgift var restaurangens livsmedelsinköp väsentligt högre än det förväntade behovet.

Aktiva seniorer, fullvärdiga medlemmar i Kristinehamns GK betalar en grundavgift på 5 600 kronor per år.

Artikeltaggar

GolfKristinehamnKristinehamns GolfklubbNyheterSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.