Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt väntan på besked om Frankfurtlinjen

Publicerad:
Mikael Lundström, ordförande för Karlstad Airport, är mån om att hitta ett flygbolag som kan trafikera Frankfurtlinjen igen. Arkivbild.
Mikael Lundström, ordförande för Karlstad Airport, är mån om att hitta ett flygbolag som kan trafikera Frankfurtlinjen igen. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Inom några veckor räknar styrelsen för Karlstad Airport med att kunna presentera en lösning för att kunna trafikera en internationell flyglinje från Karlstad igen.

I en debattartikel i den 3 juli NWT menar ett flertal företrädare för det värmländska näringslivet att en internationell flyglinje från Karlstad är avgörande för länets globala tillväxt och konkurrenskraft.

“Vi vill att världen ska känna av Värmland. Det betyder att vi vill att världen ska vara vår arbetsplats och marknad samt att turister och mötesdeltagare – lika väl som våra ägare, kunder och leverantörer – ska kunna besöka oss” skriver debattörerna och lyfter samtidigt hållbarhet som en betydelsefull faktor att förhålla sig till.

Har Värmland råd att inte ha en flyglinje till världen?

I förra veckan höll styrelsen för Karlstad Airport ett möte för att diskutera den indragna flyglinjen till Frankfurt. Jakten på en ny lösning för att åter trafikera linjen, som stängdes i februari, fortskrider.

– Vi har pratat med ett 15-20-tal operatörer. Att flyga på rent kommersiella villkor är inte vad bolagen vill och därför är de försiktiga, säger Mikael Lundström, ordförande för Karlstad Airport.

Frankfurtflyget får vänta – fler avgångar till Asien

Enligt Mikael Lundström räknar styrelsen med att kunna presentera alternativ att gå vidare med till finansiärer och ägaren Karlstads kommun i juli månad.

Vad har hänt sedan förra veckans möte?

– Vi väntar på besked från de flygbolag vi pratar med. Vi kan inte göra någonting förrän vi har allt fullständigt klart, säger Mikael Lundström.

Ställer krav på regeringen: “Vi måste kunna ta oss härifrån”

Han välkomnar onsdagens debattartikel i NWT, där representanter för näringslivet menar att Värmland inte har råd att inte ha en flyglinje ut i Europa och världen.

– Det är väldigt viktigt för sysselsättningen i Värmland att vi har flygförbindelser. Många företag är oroliga för hur det ska bli om vi inte har en flyglinje för att ta emot besökare.

När skulle en ny internationell flyglinje från Karlstad kunna vara i gång?

– Vi vill komma i gång så fort som möjligt, men vi lär inte få till någonting före september eller oktober.

Artikeltaggar

FlygtrafikKarlstads flygplatsKarlstads kommunKarlstads kommunMikael LundströmNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.