Rafflande kamp om JSM-slutspelsplatserna

Publicerad:
Olivia Lindestaf tog sig hela vägen till final i Karlstads JSM-race. Foto: Tommy Andersson

De senaste dagarna har flera av landets mest lovande tennistalanger varit i Karlstad för att kämpa om åtråvärda slutspelsplatser i JSM, som avgörs senare i sommar. Nu står det klart vilka som tagit sig vidare från det värmländska JSM-racet, som Karlstads Tennisklubb varit värd för.

– Det har varit rysligt roligt att stå som arrangör för en tävling med hög status som lockat de allra bästa spelarna. Det ökar intresset för tennis i Karlstad och inspirerar helt klart våra yngre spelare att satsa på tennisen, säger klubbens ordförande Jonas Wahrolin.

Efter förra veckans kvalspel väntade de avgörande matcherna i början av veckan. Till final i Flickor 16 år tog sig Rüya Laura Mavi från Mälarhöjdens IK Tennis och Olivia Lindestaf från Helsingborgs TK. Efter finalen, som tog 2.20 att spela, skrevs resultatet till 7-6 (3), 6-3 till Rüya.

– Det var roligt att jag tog mig till SM-slutspelet, där jag får möta några av de bästa spelarna. Det kommer bli roliga och lärorika matcher, säger Rüya Laura Mavi till Karlstad TK:s Facebooksida.

Olivia Lindestaf och Rüya Laura Mavi möttes i flickornas final.
Olivia Lindestaf och Rüya Laura Mavi möttes i flickornas final. Foto: Karlstads Tennisklubb

I pojkarnas 16-årsklass möttes John Magnusson Gidefjord från GLTK i Göteborg och Tsegai Gebremeskel från Smedslättens LTK i Stockholm. Efter en mycket jämn och välspelad match avgjordes det hela i matchtiebreak. John vann till slut efter matchsiffrorna 6-4, 3-6, 10-6.

– Det var svårspelat med mycket vind. Det var lurigt, man fick vara på tårna hela tiden, säger John Magnusson Gidefjord.

Tsegai Gebremeskel och John Magnusson Gidefjord gjorde upp om slutspelsplatsen i killarnas final.
Tsegai Gebremeskel och John Magnusson Gidefjord gjorde upp om slutspelsplatsen i killarnas final. Foto: Karlstads Tennisklubb

De två klassegrarna är nu garanterade en slutspelsplats i JSM i Båstad, som avgörs månadsskiftet augusti-september.

Artikeltaggar

Karlstad tennisklubbTennis

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare