Hoppa till huvudinnehållet

Nyinflyttad byggchef siktar på VM-guld

Publicerad:
Sara Matsson som nyligen flyttade till Karlstad är en tuff tjej som både har avancerat till chefposition inom byggbranchen och har tagit EM-brons i thaiboxning. Snart väntar VM i Thailand.
Sara Matsson som nyligen flyttade till Karlstad är en tuff tjej som både har avancerat till chefposition inom byggbranchen och har tagit EM-brons i thaiboxning. Snart väntar VM i Thailand. Foto: Tommy Andersson

Sara Matsson har ordentligt med skinn på näsan. Hon har jobbat sig fram i byggbranschen och nu är hon nytillträdd platschef för OK Värmlands bygge av en ny serviceanläggning på Våxnäs.

Samtidigt är Sara en framgångsrik thaiboxare och snart väntar VM i Thailand.

– Målet där är att ta guld.

Det händer mycket i Sara Matssons liv just nu. Sedan några veckor är hon nybliven Karlstadsbo och hon trivs redan i solstaden.

– Ja, det känns jättebra. Efter många år i Stockholm är det skönt att slippa stressen där. Jag är från Sollerön i Dalarna och jag har saknat naturen och vattnet.

– Det är något som finns här. Och alla människor är snälla och trevliga, säger 34-åringen.

Två orsaker

Det var både ett nytt jobb på Veidekkes byggkontor i Karlstad och thaiboxningsklubben Karlstad Muay Thai som lockade Sara Matsson att flytta till Värmland.

– Jag har fått ett väldigt bra jobb här samtidigt som klubben här i stan är väldigt vass och det har gjort att jag har åkt och tränat en hel del innan. Huvudtränaren Danny Carlsson har verkligen blick för thaiboxning.

– Nu har jag precis börjat jobbet som platschef för OK Värmlands bygge av en ny OKQ8-anläggning på Våxnäs.

I veckan inleddes rivningen av den ena OKQ8-macken på Våxnäs. Sara Matsson är platschef för projektet som innebär att en ny och större anläggning byggs. Både hon och OK Värmlands vd Stefan Särnehed ser fram emot satsningen.
I veckan inleddes rivningen av den ena OKQ8-macken på Våxnäs. Sara Matsson är platschef för projektet som innebär att en ny och större anläggning byggs. Både hon och OK Värmlands vd Stefan Särnehed ser fram emot satsningen. Foto: Tommy Andersson

– Jag ser verkligen fram emot det projektet. Det blir en utmaning eftersom jag aldrig har varit med och byggt en bensinstation tidigare.

Det är mycket att ta hänsyn till när det gäller miljön i samband med rivningen av den östra stationen som startade i måndags och eventuell sanering.

– Sedan ska en helt ny och större anläggning byggas upp med bland annat en tvättgata och en satsning på ett bredare matutbud som ska stå klar i maj nästa år.

– Därefter rivs den andra macken och ersätts med den asiatisk restaurangkedjan Chopchop, berättar Sara Matsson.

Ett tydligt mål

Hon bestämde sig tidigt för att det var inom byggbranschen hon ville jobba. Men de första åren var lite tuffa.

– Ja, när jag började som hantverkare fick jag ibland höra att tjejer inte passade på byggen. Men det där har blivit mycket bättre med åren.

Sara Mattsson har rejält med skinn på näsan och har jobbat sig upp till olika cheftjänster.

– Jag har alltid varit väldigt målmedveten och satt tydliga mål och det gäller även för min idrottskarriär. I många år höll jag på med pingis på SM-nivå, men för åtta år sedan bytte jag till thaiboxning.

Ett till två pass om dagen sex dagar i veckan tränar Sara Matsson.
Ett till två pass om dagen sex dagar i veckan tränar Sara Matsson. Foto: Tommy Andersson

I den sporten där man får använda sig av både knän, slag och armbågar har det gått ännu bättre. Sara har två SM-guld och lika många brons och ifjol tog hon ett EM-brons under tävlingarna i Prag. Nu väntar VM som i år går i sportens vagga, Thailand.

– Det ser jag otroligt mycket fram emot. Jag åker dit på fredag och inleder med ett träningsläger och den 19–20 juli är det invägning Bangkok.

– Jag tävlar i 63,5-kilosklassen och siktar högt. Målet är helt enkelt att ta guld och formen känns bra. Efter bronset på EM har mitt självförtroende höjts, säger Sara Matsson.

Mästerskapet blir extra speciellt eftersom hennes mamma är thailändska.

– Hon är väldigt stolt, men vågar inte titta live när jag boxas. Bandade matcher går dock bra och självklart hoppas hon att det går bra på VM.

Danny Carlsson är huvudtränare för thaiboxningsklubben Karlstad Muay Thai och tror att Sara Matsson har goda chanser i VM i Thailand. Själv siktar hon på guld.
Danny Carlsson är huvudtränare för thaiboxningsklubben Karlstad Muay Thai och tror att Sara Matsson har goda chanser i VM i Thailand. Själv siktar hon på guld. Foto: Tommy Andersson

– Jag tror att Sara kan göra ett riktigt bra mästerskap. Hon lärde sig mycket på förra årets EM, men samtidigt beror det mycket på lottningen.

– Ett VM är tufft eftersom både proffs och amatörer deltar där, säger Danny Carlsson.

Artikeltaggar

KarlstadNyheterOK VärmlandSara MatssonSportVeidekke

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.