Värmlänningar uppvaktade av Henrik Lundqvist

Kampsport
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jennie Dahlén och Mattias Karlsson från Karlstad Shotokan Karate tillsammans med Henrik Lundqvist och Unibets representant.
Foto: josef persson
Två värmländska klubbar - Rännbergs IK och Karlstad Shotokan Karate - har blivit uppmärksammade av Henrik Lundqvist och 30/30-fonden.
– Det var verkligen en fantastiskt fin och rolig galakväll där föreningslivet hyllades på bästa sätt, säger Mattias Karlsson från Karlstad Shotokan Karate.

Fonden, som drivs av just NHL-målvakten Henrik Lundqvist och Unibet, syftar till att stötta och hjälpa idrotts-Sverige genom att uppmärksamma och belöna verksamheter som “verkar för sunda värderingar och som ger både trygghet och glädje“.

– Allt det här stämmer in så bra på vår förening och den värdegrund vi har, som både skapar och ger förutsättningar för mångfald, öppenhet, respekt, omtanke, gemenskap, trygghet och glädje, säger Mattias Karlsson i ett pressutskick.

Rännbergs IK och Karlstad Shotokan Karate tilldelades - tillsammans med 28 andra föreningar - 30 000 kronor vardera ur denna fond.

Galan hölls i Göteborg och utmärkelserna delades ut av Lundqvist.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.