Här vill svenskarna helst ha sommarställe

Nyheter
PUBLICERAD:
Flygbild över skutberget och platsen där det är tänkt att byggas en Mumin upplevelsepark. drönarbild, drönarfoto, drönare, skutberget, mumin, mumindalen, motionscentral, badvik, bada, sommar, sol, värmebölja
Foto: Fredrik Karlsson
Få svenskar vill ha lantställe i Värmland, enligt en undersökning av Svensk Fastighetsförmedling.

Detta kan bero på vart det är man bor och är ifrån.

– Det är inte förvånande att så många av oss vill ha sommarställe inom ett rimligt avstånd. I och med att standarden på fritidshus har ökat enormt väljer allt fler att nyttja dem året runt, till exempel som en fristad över en helg. Då är det skönt om restiden inte är för lång, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Populäraste landskap blev Skåne och Bohuslän, följt av Dalarna och Gotland.

En av anledningarna till de populära landskapen är att de är i närhet till vatten. Det är det som prioriteras av mer än sju av tio svenskar.

Fiskeboden är gotlänningarnas dröm, medan sportstuga i fjällen är jämtlänningarnas dröm.

Totalt deltog 1 000 personer mellan 18 till 74 år i undersökningen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.