Bubbel från Byrån: Dålig självkännedom

Signerat
PUBLICERAD:
Inte enklare än en chihuahua.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Arbetsmiljö. Byrån misstänker att myndigheten kan vara en konstinstallation, eller möjligen en empirisk studie till grund för förbättringar.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap har bara funnits ett år. Under året har dock flera slutat, ironiskt nog med anledning av den dåliga arbetsmiljön. Vittnesmålen från de anställda avslöjar att generaldirektören uttryckt önskemål om att de kvinnliga anställda ska bära högklackat och kort kjol i tjänsten. Någon har av samme direktör blivit utnämnd ”tjockast på myndigheten”.

Byrån misstänker att myndigheten kan vara en konstinstallation, eller möjligen en empirisk studie till grund för förbättringar.

Var sak på sin plats

Debatten om den så kallade flumskolans existens har hållit på länge. Det finns fortfarande några som inte tror att den finns. Vederbörande rekommenderas att läsa följande: "Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveckling – såväl ekonomisk och social som miljömässig. Både ett långsiktigt och globalt framtidsperspektiv ska synliggöras i utbildningen."

Citatet är hämtat ur den nya läroplanen för förskolan som träder i kraft 1 juli. Förskolan är alltså verksamheten där barn i åldrarna 1 till 5 år ska lära sig dels bokstäver och siffror, dels att det gör ont om man slår på varandra.

Rätt ska vara rätt

När förslagen till förbättringar av vapenlagstiftningen debatterades i riksdagen nyligen gick det vilt till. En företrädare för Socialdemokraterna hävdade från talarstolen att om Sverige inför EU:s vapenpass blir det lättare att ta in en Ak 5 än en chihuahua i Sverige.

Bortsett från att Ak 5 är ett automatvapen som faller under vapenkategori A och inte alls får räknas in i vapenpasset är det förstås en viktig poäng som inte bör begränsas till just Ak 5. Alla vapen som ens misstänks vara smittade av rabies bör givetvis sättas i karantän innan de får tas in i landet.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.