Hoppa till huvudinnehållet

Överfallen kvinna häktad för grov mordbrand

Publicerad:
Den 26-åriga kvinnan knivskars i ryggen på Kronoparken. Nu misstänks hon för grov mordbrand.
Den 26-åriga kvinnan knivskars i ryggen på Kronoparken. Nu misstänks hon för grov mordbrand. Foto: Tommy Andersson

Hon överfölls och knivskars i ryggen på Kronoparken.

Nu har den 26-åriga kvinnan häktats - på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand samt för att ljugit om ett misshandelsbrott.

– Det förnekar hon bestämt, hon är själv ett brottsoffer, säger kvinnans försvarare Marie Kihlman.

Det mörka håret når ner över axlarna när den 26-åriga kvinnan förs in i häktessalen på polishuset i Karlstad under lördagseftermiddagen.

Hon tittar sig obekymrat omkring innan åklagare Marcus Nyman läser upp misstankarna mot henne - grov mordbrand och falsk tillvitelse.

Det var i mitten av maj som den 26-åriga kvinnan överfölls och knivskars allvarligt i ryggen när hon var på väg hem från butiken på Kronoparken i Karlstad.

Kvinnan uppgav att attacken utfördes av två okända män, men polisen riktade sina misstankar mot hennes 33-årige make. Han sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Misstänks ha anlagt branden

För en vecka sedan kunde NWT avslöja att överfallet är kopplat till en grov mordbrand i Säffle där en klädbutik som ägs av den 26-åriga kvinnan brann i början av februari samt en grov misshandel som skedde i kvinnans lägenhet dagarna innan midsommar.

Nu står det klart att det är den 26-åriga kvinnan som är misstänkt i båda fallen.

Kvinnan häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för att ha anlagt branden i sin butik samt för att ha ljugit om misshandeln som ska ha skett i hennes lägenhet.

– Det förnekar hon bestämt, både mordbranden och den falska tillvitelsen, säger försvarare Marie Kihlman.

“Är själv ett brottsoffer”

Hon fortsätter:

– Hon är själv ett brottsoffer, det är hon som blev knivskuren i ryggen av okända män och det är också i hennes lägenhet den här senaste händelsen inträffade.

NWT har sökt åklagare Marcus Nyman för en kommentar.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov misshandelGrov mordbrandKronoparkenMarcus NymanSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.