Hoppa till huvudinnehållet

Nu öppnar nya Munkfors arena

Publicerad:

Den har kostat 25 miljoner kronor, har 322 sittplatser, spelytan är 20 gånger 40 meter, består av fem omklädningsrum, åtta förråd och är 2 000 kvadratmeter stor. Vi talar om nya Munkfors arena, som förhandsvisades inför media under fredagen - och på lördag är det Öppet hus.

NWT fick en exklusiv rundtur i nya Munkfors arena. Här sitter de som bjöd in oss och gläds över den fullstora idrotthallen, som behövs för att damerna i innebandyns division 1 inte ska behöva söka dispens för att få spela sina matcher i höst.
NWT fick en exklusiv rundtur i nya Munkfors arena. Här sitter de som bjöd in oss och gläds över den fullstora idrotthallen, som behövs för att damerna i innebandyns division 1 inte ska behöva söka dispens för att få spela sina matcher i höst. Foto: Morgan Bäckvall

Den ser mäktig ut på lite avstånd, Munkfors arena som nu står färdig och ishallen som öppnade 1984 ser nästan lite anspråkslös ut. Men både arenorna är sammanbyggda med gemensam cafeteria och det lite unika är att Munkfors arena kommer att drivas i föreningsregi med driftsbidrag från Munkfors kommun. Kommunalrådet Mathias Lindquist (S) är mycket nöjd med det arbete som nu har färdigställts.

Åsa Törnkvist, IFK Munkfors, Vanja Persson, Munkfors förenings- och konferenscenter, Anders Landegren, NIWA entreprenad AB, Mathias Lindquist (S), kommunalråd och Malin Pfeiffer, nyanställd folkhälsostrateg i Munkfors.
Åsa Törnkvist, IFK Munkfors, Vanja Persson, Munkfors förenings- och konferenscenter, Anders Landegren, NIWA entreprenad AB, Mathias Lindquist (S), kommunalråd och Malin Pfeiffer, nyanställd folkhälsostrateg i Munkfors. Foto: Morgan Bäckvall

– Det var 2014 som vi började titta på möjligheten att bygga en ny idrottshall. Vi hade helt enkelt inte möjlighet att få in alla som ville hyra in sig. Dessutom är gamla Forsnäshallen för liten och eftersom innebandyn blivit stor i Munkfors var det dags att göra något, säger Mathias Lindquist.

100 som jobbat

Entreprenör för byggnationen har Niwa entreprenad AB varit och kostnaden som uppgått till cirka 25 miljoner kronor har sysselsatt nästan 100 anställda inklusive alla underentreprenörer, sedan byggstarten i maj 2018.

Nya Munkfors arena får nästan ishallen på Klingevi att se anspråkslös ut.
Nya Munkfors arena får nästan ishallen på Klingevi att se anspråkslös ut. Foto: Morgan Bäckvall

Det är ett stort, fint, blått sporthallsgolv som möter besökaren, när man kommer in i arenan. Nya moderna läktare med stolar, fräscha omklädningsrum, storbilds-TV, inte mindre än två domarrum och ett ledarrum finns inom de 2 000 kvadratmetrarna.

För Niwa entreprenad AB innebär byggandet av Munkfors arena en ny nisch i branschen. Företaget har varit specialiserat på markarbeten under alla år, men har gett sig in i byggbranschen.

Nya duschar hör till en ny anläggningar, eller hur+ Det finns fem omklädningsrum på den 2 000 kvadratmeter stora Munkfors arena.
Nya duschar hör till en ny anläggningar, eller hur+ Det finns fem omklädningsrum på den 2 000 kvadratmeter stora Munkfors arena. Foto: Morgan Bäckvall

– Arenan är faktiskt den första vi bygger. Nästa projekt är ett så kallat höglager på Ilanda i Skåre, säger Anders Landegren, projektledare på Niwa entreprenad AB.

Öppet hus

Vanja Persson är vd för Munkfors förenings- och konferenscenter har varit med och svarat på frågor under träffen. Hon ser värdet i satsningen på Munkfors arena.

– Vi har fått många frågor om den nya idrottshallen. I samband lägerverksamheter har vi märkt av en stor feedback, säger Vanja Persson och fortsätter:

– På lördag har vi Öppet hus under två och en halv timma. Då kommer innebandydamerna att vara med. Själva invigningen blir i samband med innebandyns seriepremiär i höst.

Artikeltaggar

Mathias LindquistMunkforsMunkfors arenaNyheterVanja Persson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.