Länge leve den svenska drycken

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Svenska äpplen blir cider på många håll i landet. Men det är inget som går att sälja på gårdarna i dagsläget.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Bordeaux, Rioja, Bourgogne, Champagne och Napa i all ära. Listan kan göras milslång. Att ta upp kampen med ovan nämnda vinområden är bara befängt. Vi lägger ned stridsyxan istället och tar fram det som vi är bra på. Och det stavas lokalt, småskaligt, närodlat och inhemskt. Sverige kan minsann också göra vin, öl och andra spännande drycker.

Fortsätt att läsa…

Detta är en låst artikel. Logga in eller bli prenumerant för att fortsätta läsa.

Läs plus i 90 dagar för endast 90 kr! Därefter ordinarie pris 99 kr/månad.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration snabbt och enkelt online.

Du får:
Tillgång till alla artiklar på nwt.se
Erbjudanden och tävlingar
Tillgång till plusmaterial
på 14 lokala nyhetssajter

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.