Crusaders siktar på final

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders står inför en viktig uppgift i semifinalen mot Uppsala 86ers
Foto: Helena Karlsson
Det börjar dra ihop sig inför säsongens viktigaste matcher för Carlstad Crusaders. Under lördagen drabbar värmlänningarna samman med Uppsala 86ers i SM-semifinalen.
– Målet är att spela på toppen av vår förmåga och vara beredda på att göra allt som krävs för att ta en plats i SM-finalen, säger Crusaders head coach Billy Kennedy i ett pressmeddelande.

Det blir det tredje mötet mellan de två lagen denna säsong, och Crusaders har två överlägsna segrar i bagaget. Först 33-7 på hemmaplan och sedan hela 50-6 i returmötet. Denna gång står det däremot mer på spel, nämligen en plats i SM-finalen på Borås arena.

Karlstadslaget kommer dock ifrån något så ovanligt som en hemmaförlust. Stockholm Mean Machines gick på knock i sista seriematchen och fick med sig segern med 37-14.

– Vi var rejält besvikna efter senaste matchen, det är aldrig roligt att förlora hemma på Tingvalla. Det är aldrig roligt att förlora, punkt. Det viktigaste nu är vetskapen om att vi kan spela bättre och framför allt mer konsekvent, säger Bill Kennedy.

Tränaren vet vad som blir allra viktigast för Crusaders ifall det ska bli ytterligare en final.

– Som alltid handlar det om att få det bästa av vårt eget spel och se till att vi sätter grunderna i spelet. Det gäller att vi fokuserar på rätt saker, även om inte matchen går precis som vi planerat.

Börzsei blir farlig

En spelare i Crusaders som trivts extra bra mot semifinalmotståndaren är wide receivern Kevin Börzsei. 19-åringen har gjort fyra av sina sju touchdowns i Superserien mot just Uppsala, och blir en spelare som gästerna får hålla ett extra öga på. Även runningbacken Victor Toresson har varit framgångsrik i matcherna med tre touchdowns och 142 rushing yards.

I defensiven har den rutinerade pjäsen Christian Kuylenstjerna visat framfötterna med 14,5 tacklingar.

Matchstart är 17.00 på Tingvalla IP.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.