Ottosson (KD) ny utskottsordförande i Nordiska rådet

Nyheter
PUBLICERAD:
Kjell-Arne Ottosson.
Foto: Mikael Lindblom

I samband med att Nordiska rådets presidium möttes under tisdagen valdes den värmländske riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson (KD) till ny ordförande i Nordiska rådets utskott för kunskap och kultur.

– Utnämningen är hedrande och det nordiska samarbetet ligger mig varmt om hjärtat. I Nordiska rådet råder visionen om att Norden ska vara världens mest integrerade region, med en gemensam arbetsmarknadsregion. Utifrån mina erfarenheter där jag arbetat som lärare i Norge under flera år, kan jag vittna om att ett arbete återstår för att realisera den visionen, säger Kjell-Arne Ottosson i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

REKOMMENDERAT FÖR DIG