Hoppa till huvudinnehållet

Ottosson (KD) ny utskottsordförande i Nordiska rådet

Publicerad:
Kjell-Arne Ottosson.
Kjell-Arne Ottosson. Foto: Mikael Lindblom

I samband med att Nordiska rådets presidium möttes under tisdagen valdes den värmländske riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson (KD) till ny ordförande i Nordiska rådets utskott för kunskap och kultur.

– Utnämningen är hedrande och det nordiska samarbetet ligger mig varmt om hjärtat. I Nordiska rådet råder visionen om att Norden ska vara världens mest integrerade region, med en gemensam arbetsmarknadsregion. Utifrån mina erfarenheter där jag arbetat som lärare i Norge under flera år, kan jag vittna om att ett arbete återstår för att realisera den visionen, säger Kjell-Arne Ottosson i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Kjell-Arne OttossonNordiska rådetNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.