Kraftig brand i villa i Mangskog

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Magnus Högberg
Räddningstjänst och ambulans larmades ut till en brand i en villa i Mangskog tidigt på torsdagsmorgonen.

Larmet kom in vid 04.30-tiden. Enligt räddningstjänsten handlade det då om en redan övertänd villa och insatsen riktades snabbt in på att bevaka branden och hindra den från att sprida sig till omgivningen.

– Vi låter den brinna ner, det finns ingenting att göra åt det. Vi har fyra man kvar för bevakning så att det inte ska sprida sig, säger Alf Törnqvist, räddningschef i beredskap.

Finns det risk för spridning?

– Det ligger hus cirka 100 meter bakom det här huset och sen finns det en gårdsstuga och ett garage på tomten här som vi vill förhindra spridning till.

En person ska ha befunnit sig i villan då branden startade men kunde ta sig ut på egen hand oskadd. Det är ännu inte känt vad som orsakat branden.

– Den boende upptäckte att det brann i ett av rummen i samband med att man var på väg till jobbet och kunde ta sig ut. Det var ju ren tur att det här hände då och inte mitt i natten eller så, då kunde det ha slutat riktigt illa, säger Alf Törnqvist.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.