Hoppa till huvudinnehållet

Hagforshem har beslutat om ny vd

Publicerad:
Reporter Anna Sims
Anna Sims
anna.sims@nwt.se

Styrelsen för Hagforshem beslutade på torsdagskvällen att erbjuda Lars Nyborg tjänsten som vd. Därmed valde de ett annat beslut än Hagfors Energi och vd-frågan går vidare till Hagfors Stadshus.

Vd-frågan för de kommunala bolagen Hagforshem och Hagfors Energi har blivit en följetong i NWT.

Det började med att kommunchefen Jan Lilja i februari tillsatte kommunens utvecklingschef Lars Nyborg som ny vd för båda bolagen på 50 procent vardera. Något han inte hade rätt till eftersom det är de kommunala bolagens styrelser som ska fatta beslutet.

I mitten av juni beslutade Hagfors Energis styrelse att annonsera ut vd-tjänsten och därmed underkänna kommunchefen Jan Liljas rekrytering.

På torsdagskvällen hade Hagforshem ett extrainsatt styrelsemöte med vd-frågan som den enda punkten.

– Styrelsen har beslutat att erbjuda Lars Nyborg anställning som vd i Hagforshem AB från den 1 september 2019. Och i samband med det fick jag uppdraget att förhandla fram ett avtal med Lars Nyborg. Beslutet var enhälligt, säger Christina Axelsson (OR), styrelseordförande för Hagforshem.

De båda kommunala bolagen kom alltså fram till olika beslut i en process där tanken är att de ska ha samma vd.

NWT har tidigare frågat kommunalrådet Jens Fischer (OR) vad som händer då. Han är ordförande i Hagfors Stadshus som står över de båda bolagen.

– Vi får se vad som händer om styrelserna har olika syn på frågorna och om vi då ska hantera det i Hagfors Stadshus, sa han då.

Artikeltaggar

HagforsLars NyborgNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.