Hoppa till huvudinnehållet

Villorna vid Gapern stoppas

Publicerad:

Länsstyrelsen accepterar inte detaljplanen för de tio villorna i Bergsäng vid sjön Gapern norr om Karlstad. Detaljplanen har tidigare överklagats av boende i området.

För en månad sedan beslutade stadsbyggnadsnämnden i Karlstad att anta en reviderad detaljplan med tio bostadshus i byn Bergsäng vid Gapern.

Detaljplanen har överklagats av boende i området i omgångar, men nu är det länsstyrelsen som sätter tillfälligt stopp för byggprojektet.

Bergsäng fördubblas - “en våldtäkt av byn”Delseger – men byborna överklagar

Länsstyrelsen har tidigare påpekat problem med anläggandet av enskilt vatten och avlopp. Nu har de beslutat att upphäva detaljplanen eftersom det finns risk för att avloppsvatten kan kontaminera dricksvattentäkten till sex av de tio fastigheterna.

Karlstads kommun behöver nu justera detaljplanen för att lösa problemen och planen går ut på en ny granskning till hösten.

Artikeltaggar

BergsängGapernKarlstadKarlstads kommunLänsstyrelsenNyheterStadsbyggnadsnämnden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.