Värmländsk förening kan få Änglamarkspris

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Några av medlemmarna i Torfolk & Vänner gratulerar varandra till nomineringen av Änglamarkspriset; Från vänster: Linnéa Öjes, Marica Möller, Olle Göransson, Coop Värmlands vd Tomas Sjölander och Tarik Hamisch.
Den ekonomiska föreningen Torfolk & Vänner har nominerats som en av finalisterna till årets Änglamarkspris. Vinnaren får 100 000 kronor vid en ceremoni på Skansen i Stockholm i september.

Föreningen bildades hösten 2018 av bland andra Torfolk Gård och Coop Värmland och har som syfte att hjälpa unga människor och nyanlända att komma igång med kommersiell odling.

Änglamarkspriset startade år 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom svensk miljö och ekologi. Änglamarkspriset ges till en person, organisation eller företag som gjort särskilt goda insatser inom dessa områden. Det kan vara i stort eller smått, en produkt eller projekt.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.