Hoppa till huvudinnehållet

Bygger helt ny serviceanläggning på Våxnäs

Publicerad:
Nu rivs den östliga OKQ8-macken på Våxnäs för att göra plats för en ny och större anläggning. På bilden ses Gustaf Eskilsson och Erland Persson från AB Herbert Sjöström.
Nu rivs den östliga OKQ8-macken på Våxnäs för att göra plats för en ny och större anläggning. På bilden ses Gustaf Eskilsson och Erland Persson från AB Herbert Sjöström. Foto: Lisa Olaison

Nu inleds rivningen av OK Värmlands ena bensinmack på Våxnäs som blir startskottet på byggandet av en helt ny serviceanläggning.

Den kommer att innehålla en bensinstation med bland annat större butiksyta och en tvättgata. Dessutom byggs en restaurang där kedjan Chopchop flyttar in.

Sedan OK och Q8 gick samman 1999 har det funnits två OKQ8-mackar intill varandra längs Hagalundsvägen på Våxnäs i Karlstad.

Men snart är det slut med den dubbelbemanningen. Nästa vecka inleds nämligen rivningen av den östliga macken som blir startskottet på ett stort ombyggnadsprojekt.

Större butiksyta

– Vi river dagens station för att göra plats för en helt ny serviceanläggning som får större butiksyta än dagens och ett bredare matutbud med sittplatser.

– Samtidigt bygger vi en likadan tvättgata som på Bergvik vilket ger tiodubbel kapacitet mot i dag, säger OK Värmlands vd Stefan Särnehed.

Till det kan läggas tre utomhustvättplatser, två bussparkeringsplatser, fyra elbilsladdplatser, fem toaletter och en satsning på dygnet runt-öppet.

– Den här delen av projektet ska stå klar den 1 maj nästa år och under tiden går det enbart att tanka biogas vid stationen som ska rivas. Men vi har bullat upp med mer resurser på grannmacken.

Den 1 maj nästa år ska den nya bensinstationen längs Hagalundsvägen på Våxnäs stå färdig. Då påbörjas rivningen av stationen närmast McDonalds där OK Värmland ska bygga en restaurang.
Den 1 maj nästa år ska den nya bensinstationen längs Hagalundsvägen på Våxnäs stå färdig. Då påbörjas rivningen av stationen närmast McDonalds där OK Värmland ska bygga en restaurang. Foto: Lisa Olaison

Det är Veidekke som ska bygga den nya anläggningen och nedmonteringen av dagens bensinstation har redan inletts.

– Rivningen och eventuell sanering kommer pågå i några veckor. I augusti blir det byggstart för den nya serviceanläggningen.

– Närmare 15 personer kommer jobba med det projektet, säger Anders Johansson, arbetschef på Veidekke region anläggning sydväst.

Asiatisk mat

När det bygget är klart väntar etapp två som omfattar rivning av dagens bensinstation närmast McDonalds.

– Där ska vi bygga en ny restaurang med cirka 80 platser där kedjan Chopchop som serverar asiatisk mat kommer att öppna.

– De har 25 restauranger i Sverige och det känns helt rätt att fylla på med en sådan i Karlstad.

– Sammantaget tror vi stenhårt på den här satsningen som kostar cirka 50 miljoner kronor, säger Stefan Särnehed.

Restaurangdelen beräknas stå klar vid årsskiftet 2020/2021.

Artikeltaggar

Anders JohanssonBilBostad och byggenOK VärmlandStefan SärnehedVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.