Arvika Fotboll har brutit med “Stenis”

Publicerad:
Sten-Åke “Stenis” Westby har tackat för sig och kommer inte att leda Arvika Fotbolls herrar under resten av säsongen. Foto: Oscar Walldén

Arvika Fotboll gör en förändring på ledarsidan gällande herrlaget.

Efter en resultatmässigt svag vår i division 3 väljer man att gå skilda vägar med huvudtränaren Sten-Åke “Stenis” Westby.

– Det var ett gemensamt beslut vi tog, säger David Åström, sammankallande i AF:s herrsektion.

Det har varit en tung säsong så här långt för Arvika Fotbolls herrar.

Som nykomling i division 3 har laget spelat in åtta poäng på elva matcher, och parkerar därmed under nedflyttningsstrecket – med jobbiga nio poäng upp till säker mark.

Som en konsekvens av detta har man alltså valt att inte längre ha kvar Sten-Åke “Stenis” Westby som huvudtränare för laget. Ett besked man gav under tisdag förmiddag.

– Det har ju gått lite tungt resultatmässigt, och det kanske inte har varit den glädjen i truppen som det har varit förut. Då hade vi ett gemensamt möte och tog beslutet att det här nog är det bästa för laget, menar David Åström, ny sammankallande inom herrsektionen.

“Det behövdes en ny röst”

“Stenis” tog över laget inför säsongen 2017 och ledde förra året laget till klar serieseger i herrfyran, och därmed avancemang till division 3.

– Vi vill tacka “Stenis” för det han har gjort, och vi är oerhört tacksamma för jobbet han har lagt ner under de här åren, understryker David Åström och fortsätter:

– Det har ju varit en tyngre period och då ska man leta efter fel. Att det slutar på det här viset betyder det inte bara att det är “Stenis” fel, det är flera av oss som kunde ha gjort det bättre, men det behövdes en ny röst kände vi.

De assisterande tränarna Luis Reiborn och Anders Fjeldbu delar på huvudansvaret tills föreningen har hittat en annan lösning.
De assisterande tränarna Luis Reiborn och Anders Fjeldbu delar på huvudansvaret tills föreningen har hittat en annan lösning. Foto: Oscar Walldén

Vem som blir ny huvudtränare är ännu inte klart, men de assisterande tränarna Luis Reiborn och Anders Fjeldbu kommer att dela på huvudansvaret tills vidare.

– Det är något vi jobbar på nu och återkommer med när vi har svar, men de har fått förtroendet att leda laget i DM-matchen (spelades under tisdagen) och i de sista seriematcherna innan uppehållet, säger Åström.

“Klart att jag fick sparken”

“Stenis” själv menar att han inte var särskilt delaktig i beslutet:

– Det är klart att jag fick sparken, så är det ju, det är inget att hymla om. Att man tar ett gemensamt beslut låter finare, säger “Stenis” som inte känner sig varken särskilt överraskad eller besviken:

– Det är klart jag har förståelse för beslutet. Det är för dåligt med poäng och för dåligt drag på träningarna, då blir det automatiskt att nivån sjunker. Matcherna har vi genomfört bra ändå, det går lite upp och ner, men vi har inte fått med oss resultaten.

Finns det något du hade kunnat göra annorlunda?

– De tyckte att jag tappade lite engagemang på slutet, vilket jag inte vet om jag håller med om helt. Kanske att vi skulle ha varit mer tydliga och bänkat spelare som inte höll måttet just den dagen. Men det är svårt när man inte har en konkurrenssituation, vi hade inte jättemånga igång i vinter om man blickar tillbaka.

Kan du tänka dig att träna något annat lag framöver?

– Jag känner mig ganska mätt nu, så vi får se om det blir något mer. Jag får ta mig en funderare, säger Westby, som tycker att kommunikationen kunde ha skötts bättre från föreningens sida:

– Det jag kan tycka är lite konstigt är att inte ordföranden har hört av sig något till mig, det skulle nog jag ha gjort.

“Vet mycket väl”

Klubbens ordförande, Jan Nordenberg, svarar enligt följande på kritiken:

– Jag har inte varit med i de här sammanträdena, men jag upplever att det har varit ett gemensamt beslut. “Stenis” vet mycket väl hur vi är organiserade, som ordförande sköter jag mer det övergripande och låter herrsektionen ta hand om det som rör herrlaget.

Är det rätt beslut som har tagits?

– Jag respekterar det beslutet som herrsektionen har tagit, det är vår förhoppning att förändringen ger oss möjligheter att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Artikeltaggar

David ÅströmFotbollIK Arvika FotbollJan NordenbergSportSten-Åke Westby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare