Tyck till om planen för Klara park

Publicerad:
Så här är det tänkt att de nya bostäderna vid Klara park strax norr om Tingvalla IP ska se ut. Foto: Skiss: Liljewall arkitekter

Nu är den nya detaljplanen för Klara park på Sandbäcken ute på granskning. Den ska göra det möjligt att bygga cirka 250 nya bostäder norr om Tingvalla IP.

Det är på området mellan Tingvalla IP och Infanteribrigadmuseet som Riksbyggen, Karlstadhus, Prepart och Stiftelsen Karlstadshus vill uppföra nya bostäder.

Satsningen som går under namnet Klara park är tänkt att innehålla både hyresrätter och bostadsrätter. Man planerar fem– och sex-våningshus mot E18, hus som är tre, fyra våningar höga åt söder och öster samt ett tiovåningshus mot norr som ett landmärke.

Tanken är att placera husen så att de bildar två kvarter med lika många större innergårdar. Som ett extra skydd både mot bullret och trafiken i sig planerar man även för ett parkeringshus. Eftersom Sandbäckens gård är byggnadsminne måste den nya bebyggelsen anpassas i skala och form till den.

Våren 2018 var planförslaget på samråd och nu är det dags för granskningen som är den andra gången då man kan tycka till om den nya detaljplanen. Det kan ske till och med den 30 augusti.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadhusPrepartRiksbyggenSandbäckenStiftelsen Karlstadshus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare