Hoppa till huvudinnehållet

Råda skola byggs om igen - för 44 miljoner

Publicerad:
Råda skola byggs om igen - nu för drygt 44 miljoner kronor.
Råda skola byggs om igen - nu för drygt 44 miljoner kronor. Foto: Peter Nilsson

Bygg om Råda skola för drygt 44 miljoner kronor - det blev beslutet när kommunfullmäktige i Hagfors hade sitt sammanträde.

Barn i Uddeholms skola ska enligt de nya skolupptagningsområdena i Hagfors kommun flyttas till Råda skola. Det blir en skola från förskoleklass till årskurs sex: f-6. Idag bussas skolbarn från Uddeholm till Älvstranden bildningscentrum, men dessa kommer med i flytten till Råda skola.

Förslaget var att Råda skola skulle byggas om för 42 miljoner kronor, men siffran ändrades till 44,1 miljoner.

– Anledningen är att det det tillkommer kostnader för markarbeten. Det är inte så länge sedan skolan byggdes om och nu måste den byggas om igen. När eleverna från Uddeholm flyttas kan det på sikt handla om ett hundratal barn på skolan och då räcker inte köket till, säger oppositionsrådet Tomas Pettersson (S).

Som förklarar att Socialdemokraterna emotsatte sig investeringen, då de menar att det också är viktigt att satsa på ett föreslaget nytt äldreboende som kommer att kosta cirka 90 miljoner.

Artikeltaggar

HagforsNyheterRåda

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.