Klart med ny ägare till CGC-huset

Nyheter
PUBLICERAD:
Det är nu klart att Capriga AB förvärvar Fastighetsbolaget Duvan 7 HB – det så kallade CGC-huset.

Bolaget tar över fastigheten den 28 juni.

– Jag har en stor förhoppning om att CGC-huset kommer att fyllas med en livaktig verksamhet och åter bli en del av den naturliga samlingsplats som Soltorget utgör, säger Peter Persson Capriga AB.

Capriga äger och förvaltar bostäder, äldreboende, kontor, butiker och restauranglokaler i centrala Karlstad. Gamla Posthuset på Kungsgatan 6, Restaurang Nya Peking och Hotell Gösta Berling på Drottninggatan 1 är exempel på några av bolagets fastigheter.

– CGC-huset som byggdes 1951 har ett av Karlstads bästa affärslägen och jag ser det som en spännande utmaning att få ta hand om och utveckla den här fastigheten för att den även i fortsättningen skall vara en naturlig mötesplats för Karlstadsborna. Större delen av fastigheten är idag vakant då CGC lämnat sina tidigare affärslokaler så nu startar ett omfattande arbete med att projektera och planera för nya verksamheter i de tidigare affärslokalerna.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.