Hoppa till huvudinnehållet

Frankfurtflyget får vänta – fler avgångar till Asien

Publicerad:
Mikael Lundström, ordförande för Karlstad Airport. Foto: Lisa Olaison

På tisdagen höll Karlstad Airports styrelse ett möte gällande den indragna avgången till Frankfurt. Diskussioner förs med olika flygbolag, men ännu får ett besked vänta.

Däremot utökas flygplatsens avgångar till Thailand under kommande vinter.

Efter att tyska BMI Regional gick i konkurs och drog in avgången från Karlstad till Frankfurt, via Jönköping, har flygplatsen kämpat hårt för att bibehålla den värmländska transporten till Europa.

På tisdagen hölls ett styrelsemöte där frågan diskuterades. Men än kan inget besked ges från flygplatsens styrelse, även om mötet lutade åt en positiv riktning.

– Vi hade en bra diskussion och har vägt ett gäng alternativ mot varandra, men hela bilden är inte riktigt klar ännu. Vi avvaktar vissa kalkyler från några flygbolag, säger styrelsens ordförande, Mikael Lundström.

När kan vi förvänta oss ett besked?

– Inom ett par veckor hoppas vi.

Ett annat besked som levererades under tisdagen var det att researrangören TUI nu utökar antalet avgångar från Karlstads flygplats till Thailand. Tidigare var fyra avgångar klara, men efter bra ruljans på bokningen kommer det nu att avgå fem stycken flyg under vintern. Ett lyft för flygplatsen.

– TUI har varit väldigt nöjda med hur bokningen har sett ut på vinterns avgångar, och de har valt att sätta in en till, vilket vi förstås tycker är oerhört glädjande, säger Mikael Lundström.

Artikeltaggar

Karlstads flygplatsMikael LundströmNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.