Sex spelare klara för FBK dam

Ishockey
PUBLICERAD:
Det jublas i FBK-lägret efter att stommen valt att förlänga sina kontrakt.
Foto: Peter Bäcker
FBK dams lagbygge tog form i midsommar.
Under helgen presenterades nämligen inte bara en utan sex (!) kontraktsförlängningar.

Spelarna det gäller är målvakten Linda Glädt, backen Linn Fernström och forwardskvartetten Josefin Lindström, Jennifer Axelsson, Emma Thomann och Julia Pettersson.

Att Pettersson, som även är lagkapten, skulle stanna kom dock inte som någon överraskning.

Hon berättade för NWT redan i mars att hon skulle spela för Färjestad kommande säsong:

– Det var ganska självklart. Jag trivs väldigt bra i Karlstad och kommer vara kvar här i minst två år till eftersom jag pluggar här. Dessutom tycker jag fortfarande att det är väldigt kul att spela hockey, sa Pettersson då.

En spelare som ännu inte satt pennan till pappret men som FBK fortfarande hoppas på att få behålla är Nachi Fujimoto.

– Vi har goda förhoppningar om att vår stjärnback Nachi Fujimoto, som vi utsåg till årets damspelare, spelar här ytterligare en säsong. Nachi är positiv till en fortsättning. Hon trivs jättebra i Karlstad och Färjestad, sa damansvarige Bo “Kulon” Lennartsson för drygt en månad sedan.

Klart är dock att backkollegan Silje Holøs valt att avsluta sin karriär.

“Jag har haft en fantastisk tid som hockeyspelare och har fått leva ut min dröm om att få spela i Sverige och för landslaget. Jag är så tacksam att mina föräldrar stöttade mig när jag ville flytta till Sverige som 17-åring för att få uppleva detta. Jag har lärt mig otroligt mycket och fått fantastiska vänner för livet genom hockeyn. Nu väntar en ny vardag med nya utmaningar, men skridskorna läggs inte helt på hyllan”, skriver hon på sitt Instagramkonto.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.