Gynnsamt väder ett måste för bärgning

Publicerad:
Förra veckan tömdes det lettiska lastfartyget på 34 000 liter diesel för att underlätta bogseringen. Foto: Kustbevakningen

För drygt en vecka sedan gick ett lettiskt lastfartyg på grund vid Stenskär i Lurö skärgård. Nu har en bärgningsplan för fartyget fastslagits.

Några dagar efter att lastfartyget Bonita gick på grund beslutade Kustbevakningen tillsammans med Transportstyrelsen att tömma haveristen på dess bränsle. Detta efter att ägaren inte kunnat presentera en egen bärgningsplan.

Fartyg gick på grund vid LuröGrundstötta fartyget har tömts på bränsle

–Vi pumpade ut 34 000 liter diesel förra veckan. Det var en grundförutsättning för att man ska kunna dra loss den utan att riskera något läckage. Vi ville att tömningen skulle ske så fort och säkert som möjligt, säger Kustbevakningens ledningscentralsbefäl Johan Lund.

Holländsk assistans

För att bogsera fartyget anlitade det lettiska rederiet ett holländskt bärgningsteam som flögs dit på onsdagsförmiddagen. I och med det påbörjades undersökningen av en flytt.

På söndagsmorgonen fick Transportstyrelsen en bärgningsplan från det holländska teamet som de har gått i genom och sedermera godkänt.

Bärgningsteam till Lurö i dag

– I sin helhet såg planen bra ut, säger Pekka Piirainen, tillsynssamordnare på Transportstyrelsen.

När kommer bärgningen att ske?

– Själva bärgningsarbetet kan påbörjas tidigast i morgon, men för att det ska ske måste det vara ett gynnsamt väder, säger Piirainen.

Hur lång tid denna process beräknas ta är oklar. Först ska fartygets last tömmas innan själva bogseringen kan äga rum.

Bonita ägs av det lettiska rederiet AA Bon-port och var på väg till Hönsäters hamn med palmoljerester till djurfoder när grundstötningen inträffade.

Artikeltaggar

KustbevakningenNyheterSjöfartTransportstyrelsen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare