Bubbel från Byrån: Så var det med det lilla helgonet

Signerat
PUBLICERAD:
Den riskfyllda situationen för bryggeriet var därmed över, och ölen kan lugnt lanseras inför nästa års midsommar, skriver Byrån.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Eget fel. Men lite får Moderaterna väl skylla sig själva, ett sant konservativt parti hade haft 1880-talstema, skriver Byrån.

När Moderaternas riksdagsgrupp nyligen höll sommarbackanal med 1980-tals tema deltog ledamoten Maria Stockhaus. På sig hade hon en kampanjtröja från 1985 med en satirisk bild av dåvarande statsminister Olof Palme (S). Detta ska hon nu tvingas göra avbön för.

Alla drifter med den i och med sin död helgonförklarade Palme ska tydligen leda till besök av Dagens Nyhetsinkvisitor. Men lite får Moderaterna väl skylla sig själva, ett sant konservativt parti hade haft 1880-talstema.

Lösaktig etikett får sitta kvar

Systembolaget ville inte lansera en midsommaröl från ett svenskt bryggeri på grund av etiketten. På flaskan fanns en klassisk illustration av Jenny Nyström där människor ser glada, somriga och gemenskapsivrande ut vid ett rofyllt vattendrag. Det statliga alkoholmonopolet frustade att detta var en bild av en ”riskfylld situation”.

Efter överklagan till Alkoholsortimentsnämnden tvingades Systembolaget att acceptera den i själva verket beskedliga etiketten. Den riskfyllda situationen för bryggeriet var därmed över, och ölen kan lugnt lanseras inför nästa års midsommar.

Smugglas det som smugglas kan

Godis med falska etiketter och utgånget datum har blivit huvudspelare i jakten på den organiserade brottsligheten i Malmö. Danmarks sockerskatt har, helt enligt plan, bidragit till höjda priser på godis. Därtill har landet också högre moms på snask.

Detta har skapat förutsättning för smuggling från länder som inte är lika drabbade av det statliga förmynderiet. Malmö är nära till hands och har dessutom uppvisat en bred palett brottslig kompetens sedan tidigare, såklart de ställer upp!

Karoliner sökes för vapenbrott

Polisen i Täby gjorde nyligen ett inlägg i sociala medier där de påstod sig ha gjort århundradets vapenbeslag. Inte färre än 99 antika vapen beslagtogs i en husrannsakan. Polisen själva påstår att inlägget gjordes med glimten i ögat. Allmänheten verkade dock ha svårt att se det lustiga.

Byrån vill i all vänlighet passa på att påminna Polisen i Täby om att vapenägare är lite stingsliga. Det blir så när man utsatts för en lång häxjakt av aktivistiska tjänstemän på Polisens rättsavdelning.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.