• idag
  9 juli
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi har en plan för infrastrukturen

Insändare
PUBLICERAD:
Svar till Pendlare (NWT 14/6)

Signaturen Pendlare skriver i en insändare att det måste sluta byggas mer om inte kommunen tar tag i infrastrukturen i form av infartsvägar in till Karlstad. Vi håller med om att infrastrukturen är viktig och vi har en plan.

Du nämner bland annat att det borde finnas en matarväg mellan Hammaröleden och Bellevue. Som du säkert vet har vi planer på en ny väg genom nya stadsdelen Jakobsberg och en ny bro över älven till Kartberget/Bellevue.

Ny stadsdel planeras vid gamla flygplatsen i Karlstad - och kommunen har en plan för trafiken.
Foto: Helena Karlsson

Trafiken igenom Jakobsberg på huvudgatan är tänkt att begränsas till 40-50 km/h för att skapa trevliga och säkra boendemiljöer intill huvudleden. Med den här lösningen har vi möjlighet att både skapa en attraktiv stadsdel nära centrum och avlasta högt belastade trafikleder som skapar köer på andra delar i Karlstad.

Om det skulle vara högre hastigheter på den här leden skulle det inte längre vara möjligt att ha ett bostadsområde här, ett bostadsområde som kommer tillföra viktiga värden för hela Karlstad.

Men att skapa nya trafikförbindelser är inte de enda sätten att förbättra trafikmiljöerna och minska köer. Karlstad ska utvecklas till en hållbar stad med goda livsmiljöer både för den här och kommande generationer.

Vi planerar så att det blir attraktivt att gå, cykla eller åka kollektivt istället för att välja bilen i första hand. Bilen har fortfarande en viktig plats i Karlstad men vi planerar för balans mellan olika trafikslag och gör det lättare och tryggare för gående och cyklister att ta sig fram i Karlstad. Om fler som kan väljer andra färdsätt än bil ger det en avlastning av trafiksystemet som ger mer utrymme för de som verkligen behöver bilen.

Ingrid Näsström

Stadsbyggnadsdirektör, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.