Hoppa till huvudinnehållet

Två slutar på Värmlands museum som söker utställningschef

Publicerad:
Utställningsproducent Susanne Wilhelmsson har valt att avsluta sin tjänst på Värmlands museum. Det har även kollegan konstintendent Elisabet Yanagisawa. Foto: Jenni Jansson/ST Arkiv

Strax efter att Värmlands museum invigt sina nya lokaler, så lämnar två personer sina tjänster.

– Det är tråkigt att de väljer att sluta, säger Johanna Henriksen, redaktionschef på museet.

De som slutar sina tjänster är utställningsproducenten Susanne Wilhelmsson samt konstintendent Elisabet Yanagisawa, vilket Värmlands Folkblad var först med att berätta.

Båda har varit anställda sedan 2016.

Värmlands museum invigde sina nya lokaler den 1 juni och Johanna Henriksen säger att det inte är konstigt att avsluten kommer nu.

– Den 1 juni har varit ett mål för oss under flera år, så att de väljer att sluta just nu är inte konstigt. Men det är klart att det är tråkigt.

Ska jobba långsiktigt

Om två slutar, måste två nya anställas. När det gäller tjänsten som konstintendent söker man en ny person till den tjänsten, men någon ny utställningsproducent kommer man inte att söka. Hur man gör med den tjänsten återstår att se.

Däremot söker man en ny utställningschef, en tjänst som varit vakant i två år.

Varför har den varit vakant?

– När dåvarande chef slutade så prioriterades resurserna annorlunda. Nu är tanken att utställningschefen ska jobba långsiktigt med att planera och genomföra kommande utställningar och blir en nyckelperson för museet.

På plats efter nyår

Båda tjänsterna ligger ut och man söker vitt och brett över hela landet.

Tror ni tjänsten som utställningschef kommer att vara intressant?

– Vi hoppas på många ansökningar. Det är en sektor i sig att jobba med utställningar, och man kan komma från såväl museer, men även från andra yrkesgrupper kan vara intressanta, säger Johanna Henriksen.

Tjänsterna ska tillträdas senast 7 januari 2020. Sista ansökningsdag är den 25 augusti.

Artikeltaggar

Johanna HenriksenNöje/KulturNyheterVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.