Hot Chip - Lekfullt, levande och bitterljuvt

Skivor
PUBLICERAD:

Hot Chip

A Bath Full of Ecstasy
(Domino)

Jag håller The Warning som inte bara Hot Chips bästa album, utan en av 00-talets allra finaste musikaliska stunder. Duons musik dimper ofta ner som välbehövliga lyckopiller, och A Bath Full of Ecstasy är inget undantag, även om det ligger en tragedi och skaver bakom kulisserna.

En av skivans producenter, den ständigt fantastiske Philippe Zdar, omkom i dagarna när han föll från en byggnad i Paris. Hans avtryck finns överallt på A Bath Full of Ecstasy – ett varmt, lekfullt och högst levande album som ofta och gärna bygger upp stora houserytmer och svävar iväg på små dansmoln.

Det sedvanliga, finstämda vemodet bryter naturligtvis igenom extasen med jämna mellanrum. Det finns ofta stråk av sorg även i glädjen, inte minst eftersom vi vet att den förr eller senare tar slut. Låtar som Why does my mind sätter fingret på det här, med en bitterljuv melodi över en fullkomligt sprudlande produktion. Det här är ett album som sköljer över lyssnaren, och det enda man kan göra är att rinna med till sista tonen klingat ut.

Bästa låt: Why does my mind

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.