Fruit Bats - Musikterapi

Skivor
PUBLICERAD:

Fruit Bats

Gold Past Life
(Merge)

Efter ett par års uppehåll startade Eric D. Johnson upp Fruit Bats igen 2015. Albumet Gold Past Life avslutar en period där Johnson använt musiken i terapeutiskt syfte för att kunna hantera det politiska klimatet, förlusten av vänner och besvikelsen över familjekonstellationer som inte blivit av.

Mycket känns igen, särskilt falsettstämman över de folkinspirerade gitarrerna. Möjligtvis finns en mer elektronisk ådra, med svävande keyboardslingor och drömsk steel guitar i vackra Two Babies In Michigan till exempel. 70-talspopen ligger också fortfarande nära till hands, i bland annat titelspåret Gold Past Life. A Lingering Love, däremot, drar mot americanahållet. Resultatet blir ett stämningsfullt album som ger en insyn i någons åsikter om vår samtid, men mer intressant än så blir det inte.

Bästa låt: Two Babies In Michigan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.