• idag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Black Pumas - Filmisk ökensoul

Skivor
PUBLICERAD:

Black Pumas

Black Pumas
(Border)

En förälskelse mellan mjuk soul och skitig psykedelika. Baserade i musikmetropolen Austin har Eric Burton och Adrian Quesada förenats i duon Black Pumas. En sammansvärjning som förenar släpig soul med klingande psykedelika där Black Pumas dragit det förfinade och grandiosa Motownsoundet några varv i Texas vida ökenlandskap. Ut kommer en självständig tillbakablick på svunna tiders grundpelare. Där finns, förutom skepnaderna av soul och psykedelika, skiftningar från bluesen.

Den självbetitlade debuten visar på sommarens nyanser i en distad och förföriskt atmosfär. Black Moon Risning är en tillbakalutad långkörning längst med en dammig landsväg. I Colors skiner soulens närvaro starkare med harmonier och sway. I Oct 33 går tankarna osökt till Crosby, Stills, Nash & Young.

Black Pumas är en filmisk förförelse rakt igenom och i A Fire blir det påtagligt när de mjuka vibrationerna blir starkare och Tarantinogitarrerna slirar ödesmättat mot den varma ljudbilden. En stark debut som lämnar en längtan efter mer av Black Pumas ökensoul.

Bästa låt: A  Fire

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.