Hoppa till huvudinnehållet

Världsstjärnan klar för Karlstad GP

Publicerad:
Stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson är klar för Karlstad GP. Foto: Erik Simander/TT

Karlstad GP har presenterat ytterligare ett vasst namn till tävlingen den 3 juli. Angelica Bengtsson, med ett nysatt svenskt rekord i ryggen, kommer att tävla på Tingvalla.

– Karlstad GP är en av mina absoluta favorittävlingar där jag förra året satte nytt svenskt rekord! Det är alltid en härlig stämning på Tingvalla och jag ser verkligen fram emot att hoppa där igen den 3 juli, säger Angelica Bengtsson i ett pressmeddelande från IF Göta.

Förra året hoppade stavhoppsstjärnan 4,73 på Tingvalla, vilket då var svenskt rekord. Men på Diamond League-galan i Rom tidigare i juni höjde hon det rekordet till 4,76, ett resultat som i år gör henne till femma i världen.

Vilket motstånd 25-åringen får i tävlingen är ännu inte klart.

Artikeltaggar

Angelica BengtssonFriidrottKarlstad GP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.