Ny park poppar upp i Arvika

Nyheter
PUBLICERAD:
Ett flertal lokala aktörer är med och finansierar popup-parken.
Foto: Fastighetsägarna
En pop-up-park finns från och med denna vecka i Arvika. Syftet är att bidra till stadskärnans trivsel och attraktivitet.

Parken finns utanför entrén till Nordea på gågatan i Arvika. Den är ett samarbete mellan de lokala fastighetsägarna, organisationen Fastighetsägarna, Aktiva Arvika och Arvika kommun.

– Pop-up parken bidrar till att det händer något i stadsrummet, det finns en plats att vila och leka på. Vi vill på så sätt bidra till människor trivs och känner att Arvika är en plats man vill vara på, säger Jessica Carlsson, centrumutvecklare i Arvika, i ett pressmeddelande.

Ett annat förslag är att utöka parkeringstiderna på vissa platser för att underlätta för handel och service i centrala Arvika.

– En trivsam stadsmiljö bygger på att alla aktörer samverkar. Kommunen och de lokala fastighetsägarna har ett ansvar för fastigheterna och det offentliga rummet och tillsammans ger det goda förutsättningar för att verksamheterna i husen ska kunna utvecklas, säger Ida Svensson, Samhällsbyggnadschef på Arvika kommun.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.