Hoppa till huvudinnehållet

Mångmiljardären Olav Thon, 95 år, gifter sig

Publicerad:
Reporter Marianne Eriksson
Marianne Eriksson
marianne.eriksson@nwt.se

Den norske mångmiljardären Olav Thon, 95 år, och Sissel Berdal Haga, 78 år, har varit ett par i över 30 år. På midsommarafton blir de man och hustru.

Bröllopet kommer att hållas på Hotel Bristol i Oslo inför upp emot 200 gäster. Vigselförrättare är borgmästaren i Oslo, Marianne Borgen.

Olav Thon och Sissel Berdal Haga vid ett besök på Karlstads universitet som utnämnde honom till hedersdoktor 2013.
Olav Thon och Sissel Berdal Haga vid ett besök på Karlstads universitet som utnämnde honom till hedersdoktor 2013. Foto: Anders Hanson

– Vi har funderat på att gifta oss under många år, men det var inte så länge sedan som vi bestämde oss, berättar Sissel Berdal Haga för norska Dagbladet.

Och visst spirar kärleken, även på äldre dagar.

– Olav visar i det dagliga hur mycket jag betyder för honom, säger Sissel Berdal Haga till Nettavisen.

– Det enkla är ofta det bästa. Kärlek är omsorg. Om man visar omsorg mot varandra kommer kärleken inte bara bevaras, utan växa, säger Olav Thon till tidningen.

Olav Thon äger över hundra köpcenter, bland annat i Töcksfors, Charlottenberg och Mitt i city-gallerian i Karlstad, samt ett stort antal hotell och fastigheter. Sissel Berdal Haga var tidigare tingsrättsdomare men är nu bland annat designansvarig och styrelseordförande inom hans koncern.

För ett år sedan avled Olav Thons tidigare hustru, Inger Johanne Thon, 98. De var gifta i 68 år. Hon drabbades tidigt av alzheimer, men Olav valde att stanna kvar i äktenskapet.

Artikeltaggar

FamiljNorgeOlav ThonVigslarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.