Hoppa till huvudinnehållet

Hemmahoppen levererade i Karlstad Open

Publicerad:
Erik Wirén från Lillån TK och Felix Petrov, Karlstads tennisklubb, gjorde upp i herrsingel A-finalen. Foto: Jonas Wahrolin

Emilia Hollman, Linn Persson, Alva Lindström, Tilda Olsson, Felix Petrov, Hjalmar Petrov, Axel Wahrolin, Mateo Trandem, Eric Zetterström, Oscar Zetterström och Benjamin Du.

Samtliga hemmaspelare tog sig till final i Karlstad Open.

Karlstad Open avgjordes över fem dagar och tävlingen, som lockade långt fler än förra året (66 deltagare), dominerades av Karlstads tennisklubb.

Arrangörsföreningen var nämligen representerat i åtta av 14 finaler – och i två av dem var det Karlstadspelare på båda sidor av nätet.

I den ena, damsingel B, var det Emilia Hollman som vann över klubbkamraten Linn Persson, i den andra, pojkar 14, var det Hjalmar Petrov som besegrade Benjamin Du – och i den tredje, pojkar dubbel 16, var det samme Hjalmar, tillsammans med Mateo Trandem, som slog Eric och Oscar Zetterström.

Noterbart är att Emilia Hollman gick till final även i flickor 16 år. Men den förlorade hon mot Tilda Martinsson Dahlman från Lidköpings TK.

Övriga finalister från Karlstad: Felix Petrov (tvåa i herrsingel A), Axel Wahrolin (tvåa i herrsingel B), Alva Lindström och Tilda Olsson (tvåa i flickor dubbel 14).

Artikeltaggar

Tennis

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.