Hoppa till huvudinnehållet

Blågröna tar initiativ för globala mål

Publicerad:

FN:s globala utvecklingsmål, Agenda 2030, är 17 olika mål för hållbar utveckling som syftar bland annat till att utrota fattigdom och hunger och uppnå jämställdhet. Nu har det blågröna styret i Karlstads kommun tagit eget initiativ till Agenda 2030.

– En central del i att nå de globala målen är att samverka med andra, ensamma jobbar vi mest i stuprör så de stora kliven i hållbarhetsarbetet kan nås genom samarbete, säger Monika Bubholz (MP), i ett pressmeddelande.

Karlstads kommun har arbetat med målen internt sen tidigare. Nu hoppas de blågröna att det blir ett bättre samarbete mellan organisationer och företag i kommunen, så arbetet kan nå bättre resultat.

– Eftersom företag som arbetar systematiskt med hållbarhet har visat sig vara mer lönsamma än andra, kan Karlstads Agenda 2030-protokoll också bidra till att stärka det lokala näringslivet. Det är viktigt för att Karlstad ska bli en ännu bättre kommun att leva i, säger Monika Bubholz, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Agenda 2030FNKarlstads kommunMonika BubholzPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.