Överklagandet om stängningen av BB avgörs i Göteborg

Vård & omsorg
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
På grund av en jävsituation kan inte frågan behandlas av förvaltningsrätten i Karlstad, utan den flyttas till Göteborg.

Två personer har överklagat beslutet att stänga förlossningsvården i Karlskoga från och med den 15 juni. Enligt praxis har man slagit samman överklagandena till ett mål. Normalt sett skulle målet ha hamnat i förvaltningsrätten i Karlstad.

Men en av de som överklagat sitter även med som nämndeman vid förvaltningsrätten i Karlstad.

Rätten i Karlstad har därför gjort bedömningen att det finns en jävsituation, och därför flyttas beslutsfattandet till Göteborg.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.