Hoppa till huvudinnehållet

Godkänt: Coop köper Netto

Publicerad:

Konkurrensverket har nu godkänt att Coop Butiker och stormarknader köper butikskedjan Nettos svenska butiker.

Affären presenterades i början av maj och till hösten kommer omställningen av Nettos butiker till Copp att starta. Övertagandet sker i början av juli, enligt ett pressmeddelande från Coop. Sex butiker i Värmland berörs; i Skoghall, Säffle, Karlskoga, Kristinehamn och Karlstad.

Coop Butiker och stormarknader driver 240 av Coops 650 butiker. De finns främst i Stockholm, Mälardalen, Östergötland och Skåne.

Netto har 163 butiker, varav den första öppnade i Sverige 2002.

Artikeltaggar

CoopEkonomiHandelKonkurrensverketLivsmedelNettoSverige

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.