Hoppa till huvudinnehållet

Dominans av Goop – fem segrar

Publicerad:
Björn Goop visar antalet segrar på Färjestad under måndagen.
Foto: Lennart Kihlman

Björn Goop dominerade med eftertryck vid Färjestads lunchtrav.

Inte mindre än fem gånger fick han segerdefilera varav fyra med egentränade hästar.

Björn började med att rama in V4-spelet genom att vinna den första avdelningen med Twigs Ceasar och den sista med Ronzon Face.

Twigs Ceasar kördes fram till dödens 900 kvar och även om det i det skedet var långt fram till den ledande jätteskrällen Leonardo Vici blev det hela enkelt till slut.

– Han var inte toppad inför den här starten utan är mer stark än snabb just nu så jag var tvungen att köra fram. Hästen är bra men han har lite humör, berättade Goop.

Ronzon Face hade ett bakspår men Goop löste det på bästa sätt och placerade sin häst i andra par utvändigt. Efter en attack på den sista långsidan övertog Ronzon Face ledningen snabbt och det blev en lätt seger före Global Thunder.

På V5-spelet blev det en trippel och här gjorde två av hästarna den första starten i regi Goop.

Treårige Goldenboy de Chenu gjorde den första starten i karriären och även om banan var snabb så är vinnartiden 16,0 över medeldistans med voltstart en mycket vass debuttid.

Intressant nyförvärv

Holländske Giant Shadow kom till stall Goop för två månader sedan och även han tog en lätt spetseger.

– Han har känts fint i träningen och är väldigt, väldigt snabb. Sedan visste jag inte hur han skulle agera när han kom till banan för han var stressad när han kom till oss, men han skötte sig bra. Han går tungt balanserad och känns bra så jag hoppas att det ska finnas utveckling, sa Goop.

Han avrundande sedan dagen genom att vinna med Ulf Stenströmers Global Viscount, även den segern kom från spets.

Rejäl rekordsänkning

Vid sidan av Goops dominans var det två hästar som utmärkte sig rejält under dagen.

En var Roy Atle Ruud Nilsens Matadore, som efter ett hårt tempo, 09,7/500 meter och 12,7 på varvet, var överlägsen från spets tillsammans med Dagfinn Aarum på det nya rekordet 13,2/1 640 meter.

– Vi har märkt att hästen har kapacitet men polletten har inte ramlat ner innan. Han har varit rädd för mycket och varit hopplös med voltstart. Senast tappade han vinsten på att han bröt ut i den sista kurvan men han hade fördel av täta starter. I dag var han på bettet hela vägen, sa Aarum.

Svårstoppad felfri

När fyraårige Fighter Mearas går felfritt är han mycket svårslagen. Nu fick han trava utvändigt om obesegrade Enriko Ha, men trots det lekte Svante Båths häst hem loppet.

Dream Cash har stått på tur för en seger under en längre tid och efter en perfekt styrning av Oskar J Andersson var det dags i V4-3.

Hashtag One har utvecklats fint till den här säsongen och i V4-2 kom den andra raka segern. André Eklundh körde till på den första långsidan och då Carl Johan Jepson bakom Mon Ami Lane släppte ledningen utan strid blev det en lätt seger för Hashtag One till slut.

Det kördes även ett ponnylopp under dagen. Det vanns av Åskar Valentine och därmed tog Emma Persson sitt livs första seger. Tvåa blev Limerick och Ronja Schildt före Perry Pigall med Emma Lunde.

Artikeltaggar

André EklundhBjörn GoopCarl Johan JepsonFärjestadstravetOskar J AnderssonTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.