Sommarutställningen invigd på Laxholmen

Publicerad:

Naturen står i fokus på årets sommarutställning “Nature Off Course” som invigdes av Munkfors kommunalråd Mathias Lindquist (S). I sitt tal berömde han utställningsansvarige Hans Westlund.

– Årets utställning är den mest häftiga han gjort och det är jag inte ensam om att tycka, sa han.

Naturen i fokus under Laxholmens konstsommar

Det är 26 konstnärer från hela Sverige som ställer ut, 13 kvinnor och 13 män.

Det är också en mix av professionella konstnärer och amatörer.

Kommunalrådet Mathias Lindquist (S) klippte bandet och invigde utställningen på Laxholmen, flankerad av trubaduren Bosse Strömstedt och Hans Westlund, utställningsansvarig.
Kommunalrådet Mathias Lindquist (S) klippte bandet och invigde utställningen på Laxholmen, flankerad av trubaduren Bosse Strömstedt och Hans Westlund, utställningsansvarig. Foto: Pia Holmström

Bland konstnärerna märks bland andra Hans Westlund själv, samt Marie Gauthier, Lotta Appelqvist, Ulrika Skog, Karin Fast Aronsson och Josefin Elfgren, samt Joakim Johansson, Nino Ramsby, Per-Erik Hedell och Per Pedersen.

– Temat är ju “Nature off Course“ och konstnärerna fick göra vad de ville efter det temat. Jag var sugen på att göra något med natur själv och tänkte att det kan vara kul att se vad andra människor gör också, säger Hans Westlund.

Det var en strid ström av besökare på invigningen som tog del av konsten i de vackra utställningslokalerna.
Det var en strid ström av besökare på invigningen som tog del av konsten i de vackra utställningslokalerna. Foto: Pia Holmström

Resultatet är en mix där verken samspelar med varandra utan att konkurrera. Det är också en bred blandning av konstnärliga tekniker.

Målning av Björn Molin, "Dear" av Joakim Johansson och "Mitt rum" av Tomas Lacke
Målning av Björn Molin, "Dear" av Joakim Johansson och "Mitt rum" av Tomas Lacke Foto: Pia Holmström

Birgitta Svensson är turism- och näringslivschef i Munkfors kommun.

– Hit kommer det folk från hela Europa och besöksantalet ökar hela tiden. En del köper med sig konstverk som vi får sälja direkt om turisterna bor långt härifrån. De gångerna får konstnärerna byta ut konstverken och ersätta med något liknande, säger hon.

Bo Englund har en permanentutställning på Laxholmen
Bo Englund har en permanentutställning på Laxholmen Foto: Pia Holmström

Skulptören Bo Englund har en permanentutställning på Laxholmen.

– En del av hans skulpturer är till salu och intäkterna går till Bo Englundstipendiet, säger Birgitta Svensson.

Artikeltaggar

Birgitta SvenssonBo EnglundHans WestlundJoakim JohanssonJosefin ElfgrenKarin Fast AronssonLotta AppelqvistMarie GauthierMathias LindquistMunkforsNino RamsbyNöje/KulturNyheterPer PedersenPer-Erik HedellUlrika Skog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare