Hoppa till huvudinnehållet

Bryntesson trea i Norge

Publicerad:
Thomas Bryntesson blev trea i norska Hell.
Thomas Bryntesson blev trea i norska Hell. Foto: Jessica Gow/TT

Efter en fartfylld helg i norska Hell med både rallycross-VM och EM så stod det klart att värmlänningen Thomas Bryntesson tappade i sammandraget på konkurrenten Robin Larsson.

Pontus Tidemand klarade sig däremot inte hela vägen till final.

Bryntesson och Larsson slåss i toppen av EM-klassen Supercar ERX, och denna helg var det totalledaren Larsson, som kör för värmländska JC Raceteknik, som drog det längsta strået.

Duon låg i toppen av alla fyra kvalificeringsheat, och vann sedan varsin semifinal. Bryntesson vann sin före norrmannen Sondre Evjen, och Larsson var före bland annat Pontus Tidemand, som slutade fyra, och Torsbysonen Peter Hedström på sjätteplats, i sin semi.

I finalen på blött underlag, var det Robin Larsson som tog en tidig ledning. Svenljungabon lyckades sedan hålla den hela vägen in i mål. Thomas Bryntesson smällde i Sondre Evjen och blev trea. Fransmannen Jean-Baptiste Dubourg knep andraplatsen.

Bryntesson ligger tvåa i sammandraget på 51 poäng, Larsson leder på 60.

I VM-klassen vann finländaren Niclas Grönholm framför Kevin Hansen efter att Anton Marklund, som körde först i mål, bestraffats i efterhand. Timmy Hansen, som missade finalen, har fortfarande VM-ledningen med 107 poäng, en poäng framför Kevin.

Artikeltaggar

MotorsportThomas Bryntesson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.