Tungt uppdrag för Pål Jonson (M)

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Pål Jonson (M) har valts till ny andre vice ordförande för riksdagens EU-nämnd. Han blir även ny Europapolitisk talesperson för Moderaterna.
Pål Jonson ny andre vice ordförande för riksdagens EU-nämnd samt även som ny Europapolitisk talesperson för Moderaterna.
Foto: NWT Niklas Wallberg

– Jag är djupt tacksam och hedrad inför förtroendet. Samtidigt är jag ödmjuk inför att detta arbete kommer att bli svårt och mycket krävande. Inom de närmaste månaderna kommer en rad viktiga beslut att fattas som kommer att forma EU:s framtid. Det ska väljas en ny ordförande för Kommissionen, en ny talman i Europaparlamentet, en ny långtidsbudget och Brexit-frågan kommer att gå in i ett slutskede. Det kommer med andra ord att bli en mycket intensiv tid framöver med EU-frågorna, säger Pål Jonson, i ett pressmeddelande.

Jonson tar över uppdraget efter Tomas Tobé (M) som lämnar riksdagen för att bli ny ledamot i Europaparlamentet.

Pål Jonson från Arvika fortsätter även sina uppdrag i försvarsutskottet och utrikesutskottet som ersättare samt som ledamot i Nordiska rådet.

– Men mitt engagemang för säkerhets- och försvarspolitiken kvarstår givetvis och jag kommer att fortsätta arbeta med de nordiska frågorna i allmänhet och det svensk-norska samarbetet i synnerhet inom Nordiska rådet. Det senare är en viktig utvecklingsfråga för Värmland inte minst när det kommer till infrastruktur, handel och arbetsmarknad, säger Pål Jonson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.