Klart: Rallyt stannar i Värmland

Publicerad:
Glenn Olsson gläds över att förhandlingarna slutade lyckligt. Foto: Helena Karlsson

Efter långa intensiva förhandlingar står det nu klart att Svenska rallyt blir kvar i Värmland i ytterligare tre år.

“Vår ambition har hela tiden varit att teckna ett nytt treårsavtal och nu är vi äntligen där”, säger rallyts vd Glenn Olsson.

WRC Promoter och Rally Swedens avtal löpte ut efter årets rally. Nu står det alltså klart att VM-cirkusen återvänder till de värmländska skogarna i minst tre år till.

Ett glädjebesked för alla rallyälskare i länet.

“Alla som brinner och kämpar tillsammans med oss bär en viktig del i detta och jag vill rikta ett stort tack till hela vår organisation och våra funktionärer, våra offentliga och privata samarbetspartners och framförallt våra besökare och fans” säger Rally Swedens vd Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

Konkurrensen hårdnar om rättigheterna för VM-rallyt och flera nya länder jobbar för att säkra en plats i kalendern. Bland dessa finns Japan, Kenya och Kanada.

”Att världens bästa sportkanal SVT redan köpt de nationella rättigheterna för rally-VM fram till 2021 placerar oss i finrummet exponeringsmässigt och var en viktig faktor för att våga ta steget och göra klart affären“, säger Olsson.

WRC Promoters vd Oliver Ciesla ser fram emot att återkomma till Sverige även i fortsättningen.

”Jag är väldigt nöjd över att vi har nått en överenskommelse där rally-VM fortsätter att återkomma till Sverige och Norge. Kombinationen av dynamiska WRC-bilar och moln av uppriven snö och is ger spektakulära actionbilder och unika sportsliga utmaningar till WRC. Värmland har visat sig vara en utmärkt värdregion och vi uppskattar verkligen den support som finns för rally-VM både från fans och media i Sverige” säger Ciesla.

Artikeltaggar

Glenn OlssonMotorsportRallySvenska rallyt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare