“Nya tider - ny skola!”

Insändare
PUBLICERAD:
“En skola som byggs för en modern utbildning kan leda våra ungdomar in i framtiden väl rustade” skriver några lärare på Centralskolan..
Foto: AN Arkiv
För oss lärare på Centralskolan är bygget av en ny skola ljuspunkten i vår vardag när vi jobbar på i vår nedslitna skola.

Vi tror på Arvikas ungdomar och vi tycker de är värda en bra utbildning. Vi tror på den nya skolan eftersom den byggs utifrån våra elevers behov och med deras bästa i åtanke. Den nya skolan kommer att utformas efter eleven i centrum - en skola för var och en. Alla skall trivas, oavsett sina förutsättningar.

Det är naturligtvis inte bara lokaler som gör en ny skola men som det är nu är det slitsamt att gå runt i allt som bara faller samman runt oss. Vi förutsätter en ny skola och att byggstarten är nära. För att vi ska ges förutsättningar att arbeta enligt vår senaste läroplan krävs ändamålsenliga lokaler.

En skola som byggs för en modern utbildning kan leda våra ungdomar in i framtiden väl rustade. Under flera år har många människor arbetat med ny skola i fokus. Vi lärare har till exempel varit involverade från start och har under flera års tid engagerat oss i utvecklingen och utformningen av nya arbetssätt och nya lokallösningar som ska ge de bästa förutsättningarna för lärande.

Synd att många människor som aldrig arbetat med utbildning har åsikter om ny skola. Kraven på vad en skola ska erbjuda har förändrats genom åren och man kan inte bara tänka att allt ska vara som "förr". En del har uttalat sig om att bevara våra lokaler, såsom aulan - om någon hade kollat fakta skulle de veta att Centralskolan inte ens HAR en aula!

Ge våra ungdomar och deras föräldrar signaler om att utbildning är viktigt och att de är värda den investeringen som en ny skola innebär. Satsa på framtiden!

Emma Karlsson, Anna-Karin Hedling och Mia Norlander

Lärare på Centralskolan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.