Hoppa till huvudinnehållet

Amanda prisas för sin omtanke

Publicerad:
Amanda Westberg från handelsprogrammet på Spångbergsgymnasiet, prisas med ett stipendium på 5000 kronor från Svensk handel Värmland-Dalsland.
Amanda Westberg från handelsprogrammet på Spångbergsgymnasiet, prisas med ett stipendium på 5000 kronor från Svensk handel Värmland-Dalsland. Foto: Emely Wallo Bergare

För sitt stora engagemang och ambitiösa arbete har Amanda Westberg prisats med ett stipendium av Svensk handel Värmland-Dalsland.

– Det känns väldigt kul, det kom som en överraskning, berättar den blivande studenten.

Svensk handel Värmland-Dalsland delar varje år ut stipendier till avgångselever som under sin gymnasietid studerat vid handelsprogrammet. Kriteriet för att få priset är att eleverna ska ha utvecklats och gjort framsteg, visat stor energi och engagemang under studietiden samt fått goda vitsord från sin praktikplats.

Från handelsprogrammet på Spångbergsgymnasiet var det i år Amanda Westberg som utmärkt sig lite extra. I hennes motivering till stipendiet på 5000 kronor står att läsa:

“Amanda är en ambitiös tjej som har ett stort engagemang för serviceyrken. Med stor kamratanda visar Amanda att hon bryr sig om sin omgivning.”

Bråda tider

När FT först når Amanda Westberg över telefon är hon mitt uppe i förberedelserna inför Spångbergsgymnasiets studentbal - om fem timmar kommer den äga rum på Hennickehammars herrgård.

– Det är en hel del att göra, men jag ser mycket fram emot det, berättar hon.

Amanda Westberg till höger firade studentbal med kompisarna på tisdagskvällen.
Amanda Westberg till höger firade studentbal med kompisarna på tisdagskvällen. Foto: Emely Wallo Bergare

Att Amanda skulle välja just handelsprogrammet var från början ingen självklarhet - faktum är att hon vid gymnasiestarten var inskriven på hotell- och restaurangprogrammet.

– Men jag bytte - jag kände att det inte var något för mig. Handels passade mycket bättre.

Med öppet sinne

Nu, efter den stora studentdagen på fredag, är det sommarjobb på Coop Extra i Filipstad som väntar.

– Vad som händer sen vet jag inte, jag kommer ta det lite som det kommer, berättar Amanda.

Prissumman på 5000 kronor är hon inte heller säker på vad hon kommer använda till.

– Det är skönt att ha lite sparat. Dessutom har det gått åt en del pengar nu när man förberett sig inför balen och studenten.

Artikeltaggar

FamiljFilipstadSkola och utbildningSpångbergsgymnasietStipendierSvensk handel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.