Kaféer behåller sin plats i White guide

Publicerad:
Utanför sommarsäsongen är Not Quite café och bistro känt för sina kreativa semmeldagar i februari. Här Lisa Brunnegård med en plåt lakritsemlor 2016. Foto: Emma Bäckström

När White guide, som bland annat ligger bakom den renommerade Michelinguiden, nu kommer med årets upplaga av sin guide till svenska sommarkaféer, finns två kaféer i våra trakter på nytt med.

Totalt listas 101 sommarkaféer som är extra besöksvärda. Därav är 16 nya på listan och två har gjort comeback efter att tidigare plockats bort.

Två kaféer i våra trakter har kvalificerat sig. Det är Not Quite café och bistro i Fengersfors, som får hålla hela Dalslands fana, samt Esters i Långserud. Värmland har fått med fyra sommarkaféer i guiden. Övriga ligger i Väse, Arvika och Klässbol.

Fengersforskaféet har klassats att vara av “god klass”, med hög kvalitet på kulturen runtomkring. Esters klassas som “mycket god klass” och kallas för “finfika vid vägkanten”.

Som sommarkaféer räknar White guide kaféer som endast har öppet sommartid, ligger i en utpräglad sommarstad eller är extra härliga sommartid.

Artikeltaggar

ArvikaFengersforsKaféerKlässbolLångserudNot QuiteNot Quite café & bistroNyheterSommarVäseWhite Guide

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare