Villapriserna stiger – kolla hur det ser ut där du bor

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Priserna på värmländska villor stiger. I länet har de stigit med 3,7 procent, medan de i Karlstad stigit med hela 5,5 procent de senaste tre månaderna. Detta enligt siffror från Mäklarstatistik.

– Genomsnittspriset på en värmländsk villa närmar sig två miljoner kronor. På Hammarö ser vi för första gången ett genomsnittspris på nästintill 3,5 miljoner kronor, säger Thobias Green, kontorschef på Fastighetsbyrån.

Arvika vinnare

Priserna i länet har stigit under hela året. Uppgången i Värmland är i paritet med riket som helhet där priset steg till 3,6 procent under mars, april och maj. Det genomsnittliga villapriset i Sverige är nu 3,2 miljoner kronor, ett pris som det bara är Hammarö som överträffar i Värmland.

– Sett över tolv månader är Arvika den stora vinnaren med en uppgång på 11,3 procent. Här placerar sig Forshaga i botten med en nedgång på 14 procent, säger Thobias Green.

– Allt fler bostäder säljs före visning, vilket framför allt gäller mer attraktiva objekt i områden med särskilt stor efterfrågan. Utbudet av bostäder till salu är fortsatt högt, men efterfrågan är också mycket stark, vilket totalt sett resulterar i stigande priser, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Kolla utvecklingen i din kommun

Priserna på både bostadsrätter och villor steg i maj i riket som helhet, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Hur ser utvecklingen ut där du bor? Ange en kommun, ett län eller någon av storstädernas stadsdelar i sökfältet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

REKOMMENDERAT FÖR DIG