Hoppa till huvudinnehållet

Triss i guld för Sixten - igen

Publicerad:
Sixten Westlund tog triss i guld vid veteran-SM för tredje gången.
Sixten Westlund tog triss i guld vid veteran-SM för tredje gången. Foto: Olov Öström

Sixten Westlund från OK Tyr har skaffats sig en god vana. De tre senaste åren han har sprungit veteran-SM i orientering har han vunnit allt.

Gångna helg blev det tre nya guldmedaljer för Karlstadsorienteraren vid SM-tävlingarna i Hälsingland. Det började med att han vann sprint-SM i Edsbyn på fredagskvällen, följdes av klara vinster på långdistansen under lördagen och medeldistansen på söndagen.

– Jag missade högst två minuter totalt över tre tävlingar. Det får jag vara nöjd med, säger Tyrveteranen efter de tre vinsterna i H60-klassen.

Tuffast hade Sixten med att vinna sprinten. Där var segermarginalen åtta sekunder. Långdistanstävlingen vann han med drygt två minuter.

Utöver Sixtens digra medaljskörd blev det bara en medalj till för värmlänningarna. Daniel Brohede från OK Tyr blev trea i sprint i H45.

Artikeltaggar

EdsbynOK TyrOrienteringSixten WestlundSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.