Hoppa till huvudinnehållet

Irma och Erland årets eldsjälar i Grums

Publicerad:
Årets eldsjälar 2019 i Grums kommun blev Irma och Erland Magnusson. Här tillsammans med prisutdelarna Malin Hagström och Pernilla Carlsson. Foto: Grums kommun

Irma och Erland Magnusson har utsetts till årets eldsjälar i Grums!

De har under flera år stöttat och hjälpt enskilda och familjer som kommit till Sverige och Grums från länder i kris eller krig.

De har funnits till hand både socialt och praktiskt och bland annat hjälpt till med kontakterna till olika myndigheter. Irma och Erland är i allra högsta grad förebilder för andra och har utan tanke på egen vinning bidragit, och bidrar, till att nyanlända får möjlighet att komma in i det svenska samhället.

Priset delades ut i samband med nationaldagsfirandet i Sveaparken den 6 juni. Priset delades ut av kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Malin Hagström (S) och konstnären Pernilla Carlsson.

Artikeltaggar

Grums kommunKrigMalin HagströmNyanländNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.