Högtidlig bandklippning när Valmet invigdes

Näringsliv
PUBLICERAD:
Under måndagen invigde Valmet sina nya kontorslokaler på Lamberget. Platschef Malin Kilian klippte bandet tillsammans med Värmlands tillförordnade landshövding Johan Blom.

Under de snart 160 år vi verkat här har mycket hänt. Efter den första stora ordern med gjutning av nya kyrkklockor efter branden 1865 har alltifrån järnspisar, staket och lokomotiv till båtar, pappersmaskiner och utrustning till träsliperier och massabruk lämnat grindarna, säger Malin Kilian i sitt invigningstal.

Valmets platschef Malin Kilian och tillförordnade landshövding Johan Blom deltog vid invigningen.
Foto: Valmet

Valmet har de senaste åren investerat närmare 180 miljoner i anläggningen på Lamberget.

– Förutom ett nytt kontor ingår även flytt av pilotanläggningen för Fiber, modernisering av pilotmaskinen för mjukpapper samt en ny ugn till Gjuteriet i de större investering som gjorts här, säger Malin Kilian.

Efter invigningsceremonin fick besökarna möjlighet att ta en rundtur i de nya lokalerna.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.